Tips om eropuit te gaan

Fietsen en wandelen

Er zijn enorm veel fiets- en wandelroutes. Website fietsroutes.


Lekker uit eten

1. Restaurant Nostos, Brüggen. Schitterend restaurant langs Burcht Brüggen, goede service, prima eten. Uitstekende royale menu's voor plm 15€. Website Nostos.

2. Grandcafe De Boei, Asselt. Eetcafe in Asselt, tegenover het oudste kerkje van Nederland uit plm 800 na Christus. De vissoep (7€) is zeer aan te bevelen. Lunch, salades, ijs, tosti's, soep. Diner 16€ tot 24€. Website De Boei.

3. Restaurant ONE, Roermond. Michelin-ster, chefkok Edwin Soumang. Kijk op de website voor de menu's voor lunch en diner. Reserveren vooraf. Website restaurant ONE.

4. Restaurant Ume, Japans. In het nostaligische Hoofdpostkantoor van Roermond. Menu's van 17,95€ tot 24,95€ (kinderen 9,95€). Website restaurant UME.

5. Wokrestaurant Oriental Delight, Reuver. Chinees wokken en tepanyaki. Vers en lekker, aardige bediening. Onbeperkt eten 16€ tot 18€ kinderen 9€ tot 10€. Website Oriental Delight.


Activiteiten

Zwembad De Bosberg in Swalmen is een openluchtbad in een prachtige bosrijke omgeving. Het bad beschikt over verwarmde baden en heeft al meerdere prijzen gewonnen.

Nationaal Park de Meinweg. Een heerlijke wandeling of een lange fietstocht door het nationale park kan dan ook prima worden gecombineerd aan de Maasstad Roermond.

Kasteeltuinen Arcen. 32 hectare tuinen met monumentaal kasteel en een rosarium met 8000 rozen.

Korenmolen De Grauwe Beer. Werkende korenmolen anno 1604. Alleen zaterdag open. Op loopafstand.

Rederij de Corporaal neemt je mee voor een rondvaart door het mooie natuurgebied de Maasplassen. 

De Maashopper. Een watertaxi over de Maas.

McArthur Glenn Designer Outlet. 186 winkels, 25 restaurants. De grootste designer outlet van Europa. 

Missie museum Steyl. Kunst- en gebruiksvoorwerpen, 1500 opgezette dieren en 2000 insectensoorten.

Brouwerij Hertog Jan. Limburgse bierbrouwerij van binnen bekijken middels een leuke rondleiding.

Thorn, het Witte Dorp. Historische karakteristiek maas dorp.

De Sint Christoffelkathedraal is een 15e-eeuws bouwwerk, die voor bezichtiging is opengesteld. In de maanden april tot en met oktober is het mogelijk de ruim tachtig meter hoge toren van de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond te beklimmen.