Boshuisje

Schitterend gelegen in ons eigen bos 
bij natuurpark Maas-Schwalm-Nette
In the middle of nowhere
Beesel, Limburg

Het Boshuisje 

In het bos helemaal alleen aan het water. Niet op een vakantiepark. In ‘the middle of nowhere’. Met veel bos- en zandwegen om heerlijk te wandelen en tientallen prachtige fietsroutes. Honden welkom (gratis).

Een natuurgebied met dassen, vossen, reeën en bevers, bij de dode arm van de Maas en de Swalm. Uw terras kijkt uit op het Limburgse bosrijke landschap, waar u verrast wordt door dieren en planten. Prima vis- en vogel trekgebied.  
Woonkamer 10 meter lang, open keuken, openslaande tuindeuren. Met DVD-speler en televisie. Ruime badkamer met wasmachine. Keuken met koelkast, vaatwasser, oven, gaspitten, senseo, waterkoker en servies.
Lekkere tuinstoelen. BBQ-mogelijkheid. Pizza bakken in een buitenoven. Pluk gratis vergeten groenten in de moestuin, mits beschikbaar!

Prijzen

Natuur en omgeving

Geniet van Limburgse schoonheid. Het vakantiehuis ligt in Rijkel aan het bos, nabij het lieflijke dorpje Beesel, verkozen tot het "Groenste Dorp van Nederland" en bekend van het Draaksteken festival (11-19 augustus 2023) dat om de zeven jaar wordt gehouden.
 Het bos is onderdeel van het Maas-Swalm-Nette natuurgebied. Zittend op het terras kijkt u uit op de ongerepte Maasvallei. Rondom het natuurhuisje is veel natuur. Het is een officieel stiltegebied, het is zeer rustig. De paden leiden door het bos en velden met uitzicht op rivieren Swalm en Maas. Er zijn veel bos- en zandwegen om heerlijk te wandelen. Met tientallen prachtige fietsroutes. Mogelijkheid tot vissen.
Een voetveer naar Neer in het seizoen. Met kinderspeelweide, voetbalgoals en trampolines. Winkels op vijf minuten met de auto. 3 kilometer van het station Swalmen. Het Pieterpad ligt 4 kilometer hier vandaan. De A73 is op zeven minuten met de auto. Het huisje ligt op acht kilometer van het grootste merken outletcentrum van Europa: het Designer Outlet McArthurGlenn in Roermond.

vakantiehuisje

De omgeving

Landhoeve Rijkel is een omgeving van serene rust. Een klein paradijsje in het platteland van vroeger. 

Op de foto's ziet u de omgeving van het Boshuisje, zoals 

- het uitzicht op de Maasvallei vanuit het huisje,

- de nostalgische landweggetjes,

- eeuwenoude familiekapelletje van Landhoeve Rijkel,

- de eigenaar en de Landhoeve,

- de moestuinen

Op 5 minuten van de A73, afslag Beesel.

vakantiehuisje
vakantiehuisje
vakantiehuisje
vakantiehuisje
vakantiehuisje
vakantiehuisje
vakantiehuisje
vakantiehuisje
vakantiehuisje
vakantiehuisje

Tips

Fietsen en wandelen

Er zijn enorm veel fiets- en wandelroutes. Website fietsroutes.


Lekker uit eten

1. Restaurant Nostos, Brüggen. Schitterend restaurant langs Burcht Brüggen, goede service, prima eten. Uitstekende royale menu's voor plm 15€. Website Nostos.

2. Grandcafe De Boei, Asselt. Eetcafe in Asselt, tegenover het oudste kerkje van Nederland uit plm 800 na Christus. De vissoep (7€) is zeer aan te bevelen. Lunch, salades, ijs, tosti's, soep. Diner 16€ tot 24€. Website De Boei.

3. Restaurant ONE, Roermond. Michelin-ster, chefkok Edwin Soumang. Kijk op de website voor de menu's voor lunch en diner. Reserveren vooraf. Website restaurant ONE.

4. Restaurant Ume, Japans. In het nostaligische Hoofdpostkantoor van Roermond. Menu's van 17,95€ tot 24,95€ (kinderen 9,95€). Website restaurant UME.

5. Wokrestaurant Oriental Delight, Reuver. Chinees wokken en tepanyaki. Vers en lekker, aardige bediening. Onbeperkt eten 16€ tot 18€ kinderen 9€ tot 10€. Website Oriental Delight.


Activiteiten

Zwembad De Bosberg in Swalmen is een openluchtbad in een prachtige bosrijke omgeving. Het bad beschikt over verwarmde baden en heeft al meerdere prijzen gewonnen.

Nationaal Park de Meinweg. Een heerlijke wandeling of een lange fietstocht door het nationale park kan dan ook prima worden gecombineerd aan de Maasstad Roermond.

Kasteeltuinen Arcen. 32 hectare tuinen met monumentaal kasteel en een rosarium met 8000 rozen.

Korenmolen De Grauwe Beer. Werkende korenmolen anno 1604. Alleen zaterdag open. Op loopafstand.

Rederij de Corporaal neemt je mee voor een rondvaart door het mooie natuurgebied de Maasplassen. 

De Maashopper. Een watertaxi over de Maas.

McArthur Glenn Designer Outlet. 186 winkels, 25 restaurants. De grootste designer outlet van Europa. 

Missie museum Steyl. Kunst- en gebruiksvoorwerpen, 1500 opgezette dieren en 2000 insectensoorten.

Brouwerij Hertog Jan. Limburgse bierbrouwerij van binnen bekijken middels een leuke rondleiding.

Thorn, het Witte Dorp. Historische karakteristiek maas dorp.

De Sint Christoffelkathedraal is een 15e-eeuws bouwwerk, die voor bezichtiging is opengesteld. In de maanden april tot en met oktober is het mogelijk de ruim tachtig meter hoge toren van de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond te beklimmen.